Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_0ebjor3tr81lf8k4cm57rektv4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Sessies | HR Festival
Debat

Auteursdebat

Onder de bezielende leiding van Hans van der Heijden (boek: Zeven Megatrends) gaan 5 auteurs met elkaar het debat aan over "Werknemersgeluk". Uiteraard kunt u uw stem ook laten horen – want valt er nu eigenlijk wel te werken aan geluk? En, is duurzaam werk niet een kwestie van geluk hebben? Kortom prikkelende stellingen voor een prikkelend debat!

De auteurs:

Jan den Breejen (De High Performance Organisatie).

De 21e eeuw wordt gekenmerkt door de snelheid van veranderingen, nieuwe kansen, toenemende concurrentie en complexe vraagstukken die het businessmodel bedreigen. We implementeren methoden, blussen brandjes, bestrijden symptomen, maar lossen het vraagstuk niet duurzaam op. In de praktijk blijkt dat het met het implementeren van modieuze managementconcepten zoals agile managen en zelfsturende teams in veel organisaties van kwaad tot erger gaat. De wortel van het kwaad is de menselijke neiging om bij dilemma’s voor de korte termijn en een beperkte scope te kiezen, en de moeite die we hebben om de realiteit onder ogen te zien.

Jan van Zwieten (De Talentcoach)

Hoe en waarom we deze drie assen inzetten, wordt verklaard op de SQ-as, de zingeving. Wie ben je, wat zijn je waarden en normen, wat is je passie, waar wil je heen? Bij talentontwikkeling moeten we naar alle vier deze assen kijken. Alleen zo kan een organisatie het beste uit alle mensen halen. Hoe je die talenten ontwikkelt en welke tools je daarbij kunt gebruiken, daarover gaat dit boek.

Jacco van den Berg (Het Nieuwe Beoordelen)

Afschaffen het beoordelingsgesprek?! Nee, wel dienen de gesprekken, onder welke naam dan ook, anders ingestoken te worden. In het Nieuwe Beoordelen heeft de medewerker een grote(re) rol en doet de leidinggevende een stapje terug. Het kent de volgende uitgangspunten:
• focus op sterke punten
• medewerkers zij meer verantwoordelijk voor het formuleren van doelstellingen
• een grotere verantwoordelijkheid van medewerkers voor de eigen persoonlijke- en professionele ontwikkeling
• een continue dialoog over prestatie en ontwikkeling
• dienend leiderschap

Huib Veldman (Ziekteverzuim bestaat niet)

De eenvoudig toepasbare modellen laten werkgevers, leidinggevenden en HR-managers door een andere bril kijken. De focus ligt op gezamenlijke belangen, waardering van werk, motivatie en aanwezigheid. Om hier vat op te krijgen zijn verantwoordelijkheid, keuzevrijheid en eigen invloed de voornaamste ingrediënten. Deze zorgen voor perspectief op duurzame inzet van medewerkers in een goed functionerende organisatie.

Hans van der Heijden (boek: Zeven Megatrends)

Een greep uit de inhoud…
Is Het Nieuwe Werken productief? Op de drukste dagen is het op kantoor dringen voor een werkplek en kan je maar beter oordoppen indoen. In het nieuwe Nieuwe Werken stuur je je telepresence robot naar de vergadering.

Misschien neemt de robot je baan wel helemaal over. Want werk verdwijnt. Dat is historisch niks bijzonders. De koetsier en ponstypist zijn ook verdwenen. Ander werk verschijnt. Het ROC Twente leidt 1000 mbo’ers op voor een dronebaan.

Heleen Mes & Gea Peper (verschijnt binnenkort: Employee Experience)

Het boek Employee Experience, geschreven door Heleen Mes en Gea Peper komt medio 2018 uit. Het boek gaat in op de 5 factoren van de beste Employee Experience: H.E.A.R.T., dat staat voor een Happy Cultuur, Energiegevende werkplekken, Agile leiderschap, Redesign de employee journey en Techniek die voor je werkt. Met praktijkverhalen van o.a. ABN Amro, Bynder, Kinki Kappers, Tony's Chocolonely.

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_0ebjor3tr81lf8k4cm57rektv4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0