Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_jk8junvrtqf1djl9b64vvkg8m1, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Programma | HR Festival
09:00 - 09:20Ontvangst

Inloop met koffie en thee

09:20 - 09:30Opening

Opening door uw dagvoorzitter Jeroen Busscher

09:30 - 10:15Plenair

Op naar een gelukkige organisatie

Werkgeluk rust op een aantal pijlers waarvan betekenis (we willen iets doen dat nuttig is), verbondenheid (we willen optimaal sociaal contact), competentie (we willen prestaties leveren en gewaardeerd worden), en autonomie (we willen ons vrij voelen, en liever anderen beïnvloeden dan zelf beïnvloed worden) de belangrijkste zijn. Aangezien de sterkte van de vier behoeften verschilt tussen mensen, dient een organisatie haar mensen de ruimte te geven om aan de verschillende behoeften te voldoen. Er zijn vele strategieën die hun waarde bewezen hebben en die vaak eenvoudig te implementeren zijn.

Geluk in het werk is heel belangrijk: Gelukkige mensen werken harder, beter, ze zijn creatiever, en ze zijn minder vaak ziek. Maar hoe richten we een organisatie in zodat mensen inderdaad gelukkiger worden?

Keynote: Prof. dr. Ap Dijksterhuis, Hoogleraar Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

10:15 - 10:45Pauze

Koffie en thee pauze

10:45 - 11:30Best practice

Best Practice: continu leren als sleutel tot succes

> Realiseren van klantwaarde
> Hoog houden van de eigen en teammotivatie
> Continu verbeteren

Hoe krijg je je team in de flow? Ofwel: hoe creëer je een lerende organisatie?
Bij Arpa geloven we dat continu leren de sleutel is tot succes. Dat doe je enerzijds door je als individu en team te focussen op het realiseren van klantwaarde en continu verbeteringen door te voeren in processen en anderzijds door de motivatie bij jezelf en je collega’s hoog te houden door aandacht te geven aan aspecten als autonomie, zingeving en meesterschap. Als die twee hand in hand gaan, groeit het succes van je organisatie explosief. Met zelfsturende, continu lerende teams en leiders als coaches ontstaat een lerende organisatie; een organisatie die zichzelf steeds vernieuwt, verbetert en aanpast aan (of liever nog vooruit loopt op) veranderingen in markt en maatschappij. Pas op! Als je eenmaal op deze manier naar processen in je organisatie kijkt, kun je ze nooit meer anders zien.

Ir. Erik Giebels, partner en trainer bij Arpa Learn Instituut

11:30 - 11:45Pauze

Zaalwissel

11:45 - 12:45Sessieronde 1

U kunt kiezen uit 4 sessies:

1. De zeven bronnen van arbeidsvreugde - Ir. Kees Kouwenhoven en Tanja Hoornweg
2. Agile Leiderschap Jeroen Busscher
3. Werkgeluk voor 8,5 miljoen Nederlanders Erwin Klappe
4. Gelukkige medewerkers door de beste Employee Experience Heleen Mes

 

12:45 - 13:45Lunch

Lunch

13:45 - 14:45Plenair

De principes van arbeidsvreugde

> Wat zorgt voor duurzaam ‘werken met plezier én goed presteren’?
> Hoe kan HR-waarde toevoegen voor medewerkers én organisatie.
> De koers van de organisatie en de ambities van medewerkers met elkaar verbinden.

Organisaties zoeken wegen om in te spelen op veeleisende klanten, nieuwe concurrenten, scherpe regelgeving en andere externe ontwikkelingen. Ze maken werkprocessen lean, geven teams ruimte voor zelforganisatie en dergelijke. Daarbij verlangt het management van medewerkers dat ze hiervoor verantwoordelijkheid nemen. Dat ze gemotiveerd zijn en al hun talenten inzetten. Medewerkers eisen aandacht voor hun werkdruk, agressie van klanten of langer doorwerken. Hun positie is sterker nu de arbeidsmarkt weer aantrekt.

Hoe stuur je onder deze omstandigheden op meer ‘werken met plezier en goed presteren’ vanuit het perspectief van zowel de medewerkers als de organisatie.

Keynote: Ir. Kees Kouwenhoven, zelfstandig ondernemer, consultant en coach.

 

14:45 - 15:15Pauze

Koffie en thee pauze

15:15 - 16:00Debat

Plenair: Auteursdebat

Onder de bezielende leiding van Hans van der Heijden (boek: Zeven Megatrends) gaan 5 auteurs met elkaar het debat aan over "Werknemersgeluk". Uiteraard kunt u uw stem ook laten horen – want valt er nu eigenlijk wel te werken aan geluk? En, is duurzaam werk niet een kwestie van geluk hebben? Kortom prikkelende stellingen voor een prikkelend debat!

Bekijk hier welke auteurs in debat gaan!

16:00 - 16:30Plenair

Uitleiding - Werkgeluk

Tijdens dit festival wordt u ondergedompeld in een grote veelkleurigheid van stemmen, visies en inzichten. De dagvoorzitter Jeroen Busscher zal aan het eind van de dag al deze kleuren samenvatten in een bijzondere, inspirerende, ter plekke gedurende de dag samengestelde, samenvatting.

16:30 - 17:15Borrel

Netwerkborrel

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_jk8junvrtqf1djl9b64vvkg8m1, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0